Koeren & Thalassa! Thalassa! te zien op Coup de Ville 2016

Schermafdruk 2016-07-05 13.56.41

Hedendaagse kunst in het hart van de stad

Elke drie jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad Sint-Niklaas onder in brandend actuele kunst met de tentoonstelling ‘Coup de Ville.’

Meer dan 30 kunstenaars uit België en de uithoeken van de wereld nemen je met hun kunstwerken mee op wandel door de binnenstad. Ze laten zich zowel inspireren door de poëzie van het alledaagse als door de grote uitdagingen van onze tijd. Wat betekent klassiek meesterschap nog in het tijdperk van de digitale omwenteling? En hoe verwerk je de echo’s van het verleden? Met tekeningen, schilderijen, sculpturen, soundscapes, fotografie, film en eigenzinnige ingrepen gaan kunstenaars in dialoog met de omgeving. Je krijgt een intieme kijk op kunst, architectuur en de mensen achter de gevels.

Op het zorgvuldig uitgekiende parcours ontdek je niet alleen kunst, maar ook statige herenhuizen, verrassende tuinen, verborgen passages, vergeten histories en de hotspots van de toekomst … Kortom: je geeft je over aan de dynamiek van het stadsweefsel. Deze artistieke wandeling is een culturele must voor het najaar en een creatieve daguitstap met kinderen, vrienden of familie.

Michaël Aerts (BE) – Katja Aufleger (DE) – Leyla Aydoslu (TR/DE) – Amadeo Azar (AR) – Younes Baba-Ali (MA) – Tim Baute (BE) – Clare Benson (US) – Ignace Cami (BE) – Anton Cotteleer (BE) – Sylvie De Meerleer (BE) – Paul De Vylder(BE) – Ella de Búrca (IE) – Karin Ferrari (AU) – Buntu Fihla (ZA) – Joris Ghekiere (BE) – Wannes Goetschalckx (BE) – Wieteke Heldens (NL) – Žiga Kariž (SI) – Fatou Kandé Senghor (SN) – Catriona Leahy (IE) – Dana Levy (IL) – Sanjeev Maharjan (NP) – Erik Nerinckx (BE) – Mairead O’ hEocha (IE) – Joris Perdieus (BE) – Stefan Peters (BE) – Bart Prinsen (BE) – Rashanna Rashied-Walker (US) – Maria Tsagkari (GR) – Katerina Undo (GR) – Jonas Vansteenkiste (BE) – Niko Van Stichel (BE) – Simón Vega (SV) – Wim Wauman (BE) – Chantal Yzermans (BE) – Dirk Zoete (BE)